Dyst om DM rykker ind på stor scene

Danmarks Bedste Lærling

For første gang skal lærlinge-mesterskabet for landbrugsmaskinmekanikere, DBL 2023, foregå på Roskilde Dyrskue.

Med omkring 90.000 tilskuere på Roskilde Dyrskue kommer mesterskabet for landbrugsmaskinlærlinge nu ud til et rekordstort publikum.

Sidste år blev DBL-mesterskabet afholdt på Agromek, men i år hvor den store landbrugsmesse afholder hvilepause, så afholdes det i stedet på den store udstilling i Roskilde.

- Vi glæder os rigtig meget til at rykke konkurrencen og vores dygtige lærlinge til Roskilde. Både for at give dem en stor oplevelse og for, at vi kan vise et stort publikum, hvor spændende og varieret et arbejde vores unge udfører på de avancerede maskiner, siger uddannelseschef Aksel Gaardsted Christiansen fra HEG Erhvervsuddannelser i Aars, som er den uddannelsesinstitution, som uddanner fremtidens mekanikere til landbruget.

Konkurrencen startede tilbage i 2013, og har været fødeklinik for en række deltagere, som efter DBL-mesterskaberne har rejst videre til EuroSkills og WorldSkills-mesterskaber og hentet flotte medaljer hjem til Danmark.

Samtidig har konkurrencen været med til at øge interessen for faget, som igennem de senere år har fået stadig flere unge til at søge til uddannelsen. 

Hos medarrangøren Dansk Maskinhandlerforening er konsulent Per Hedetoft sammen med HEG Erhvervsuddannelser med til at udtænke konkurrencen. Som sædvanlig får hverken pressen eller deltagerne på forhånd at vide, hvilke maskiner, der dukker op under konkurrencen.

- Det eneste vi kan love er, at vi stiller med en række topmoderne maskiner, og mon ikke, der også kommer noget, som kommer til at overraske deltagerne og publikum, siger han.     

Konkurrencen starter på Roskilde Dyrskue åbningsdag fredag 2. juni, hvorefter deltagerne dyster over hele weekenden. Søndag 4. juni kåres vinderen.

Hos Roskilde Dyrskue glæder direktør Camilla Dupont sig til at få endnu en ny aktivitet med på dyrskuet.

- Vi har i forvejen Danmarks største udendørs maskinudstilling, og når vi placerer mesterskabet i vores maskinområde, får vi en ny spændende aktivitet et sted, hvor vi ved, at rigtig mange maskinteresserede kommer forbi, siger hun. 

Udover HEG Erhvervsuddannelser og Dansk Maskinhandlerforening står Dansk Metal, 3F, LandbrugsMedierne samt sponsoren Kramp Danmark bag konkurrencen.