Dyrskue i børnehøjde

Tag børnene med på årets dyrskue

Kom tæt på dyr og maskiner

På Roskilde Dyrskue kan børn komme helt tæt på og lære om det danske landbrug, landbrugets dyr og gå på opdagelse i maskinudstillingen, der med sine enorme maskiner kan imponere store som små. I staldene kan børn møde de cirka 1.700 dyr, der er udstillet på Roskilde Dyrskue, hvor der er alt fra marsvin til kæmpe tyre. Her kan man også komme i snak med dyrenes ejere og få mere viden om dyret og dets pasning.

Om fredagen inviteres skoler og institutioner på Dyrskuepladsen, hvor der er planlagt en spændende dag sammen med landmændene.

Børn udstiller dyr

4H afholder traditionen tro også et børnedyrskue under Roskilde Dyrskue. Her udstiller børn deres kæledyr og de præmieres efter deres viden om dyret. I 4H-området kan børn tage et mini-traktor-kørekort, se hønseskidning, bygge insekthotel, male trædyr, og meget meget mere. Her er også mulighed for ro og fordybelse under træernes skygge for børnefamilierne.

Besøg på gårdspladserne

På Dyrskuepladsen er det specielt på gårdspladserne, at børnene kan komme tæt på dyrene. De fire gårdspladser er delt op i malkekvæg, kødkvæg, maskiner og den store gårdsplads. På gårdspladserne er der bl.a. madværksteder, hvor børnene kan være med til at lave deres egen mad fra bunden, de kan hoppe i den store halmlabyrint, høre Københavns ZOO fortælle og formidle om danske landbrugsdyr, smage på dyrskuemælken, røre ved koens dissekerede yvere, »se« grisens lunger i aktion, lave sine egne halmballer, male korn, smage på dyrskuemælken, få en traktortur og meget mere.

For de allermindste og voksne

Har I helt små børn med, er der både pusleplads og mikroovn, men også masser af åndehuller, hvor I i ro og fred kan slappe af i skyggen. For de voksne er der et spændende program i bl.a. Spisekammeret. Her går kokkene Umut Sakarya og Michael Museth i køkkenet og serverer smagsprøver. Der er desuden 450 stande på hele dyrskuearealet, hvor man kan købe alt fra lækre delikatesser til spabade og plankeborde.

Mad og drikke

På pladsen findes der et væld af madboder med alt fra smørrebrød og spaghetti med kødsovs til thaimad. Så der er rigtig meget at vælge imellem til fornuftige priser! Har I i stedet lyst til at medbringe jeres egne madpakker, kan de nydes på bl.a. Gårdspladsen, hvor der er opsat et madpakkeområde, hvor man kan sidde i læ/skygge og spise sin mad og efterfølgende kan børnene løbe over og hoppe i halmlabyrinten.