”Tour  de kartoffel”

Kokken Umut Sakarya og madhistoriker Bettina Buhl (Det Grønne Museum) vil tage dig med på en kulinarisk rejse. Hovedrollen til denne event er ubetinget kartoflen. Vi hylder kartoflen – en alsidig ingrediens i den danske madkultur. 

Forbered dig på en dag, hvor vi dykker ned i kartoflens vidunderlige verden, fyldt med viden, humor og selvfølgelig lækre smagsprøver.

Vi starter fra kartoflens ydmyge begyndelse til dens nuværende status som en uundværlig del af global gastronomi. "Tour de Kartoffel" vil vise dig, hvorfor denne beskedne knold fortjener en hovedrolle i både vores køkkener og vores hjerter.

Forbered dig på en uforglemmelig event, hvor vi afslører kartoflens hemmeligheder, inspirerer til nye måder at tilberede denne alsidige ingrediens på, og fejrer dens betydning for bæredygtighed og ernæring.

Med en blanding af lærdom og leg, smag og bæredygtighed, lover vi en oplevelse, der vil forny din kærlighed til kartoflen og måske endda revolutionere din tilgang til madlavning.

​På gensyn til "Tour de Kartoffel"!

Lørdag:
16.00-16.40

 

Om oplægsholderne

Umut Sakarya, kok, youtuber, kogebogsforfatter og madelsker.

​Umut Sakarya er en kendt kok der blev født i Tyrkiet og er nu bosat i Danmark. Umut Sakarya er kendt fra TV. I 2015 blev han vinder af "Masterchef – Mig og min kok" sammen med René Dif fra bandet Aqua. I årene herefter åbnede Umut Sakarya flere succesrige spisesteder med klassisk dansk mad, som alle blev lukket i 2022. Umut Sakarya har en YouTube-kanal om madlavning og en Instagram-profil med mange følgere.


Bettina Buhl er madhistoriker, cand.mag. i historie og kommunikation, museumsinspektør og arbejder dagligt med forskning og formidling af dansk madhistorie og madkultur på Det Grønne Museum. Forfatter til talrige artikler om den danske madhistorie og til flere bøger. Bettina bidrager som madhistorisk konsulent på mange projekter og til tv- og radioprogrammer omhandlende mad - bl.a. er hun hyppig gæst i Go ‘Morgen Danmark. I forbindelse med tv-serien Badehotellet bidrager Bettina med køkkenhistorisk viden og ideer til menuer og tilberedninger. Endelig er hun fast klummeskribent og madanmelder på Jyllandsposten.


Såvel Umut Sakarya som Bettina Buhl er repræsenteret i Danmarks Kartoffelråd.
Eventen er støttet af Kartoffelafgiftsfonden, Danmarks Kartoffelråd og Det Grønne Museum.

Danmarks Kartoffelråd