4H Danmark har 100 års jubilæum i år og det fejres i løbet af året med forskellige aktiviteter både i klubberne og på landsplan. På dyrskuet er der et væld af aktiviteter på 4H området hele weekenden. Læg et smut forbi, men husk at afsætte god tid, for børnene kan sagtens bruge flere timer.

 • Ponyridning: Du kan få en ridetur på en pony.
 • Kavalerishow: Kom og oplev et show med sværd og action. Umiddelbart bagefter kan du se vores erfarne udstillere i en workshop, hvor de lærer nogle af kunsterne - f.eks. at sable agurker ned mm. 
 • Voltige: Se børnene lave akrobatik og flotte stunts på hesten som galoperer rundt i en volte - også nogle gange beskrevet som gymnastik på hesten.
 • Hønseskidning: Spil banko med hønsene
 • Lær om dyr: Kom forbi og bliv klogere på dyrene - hør børnene dele deres viden.
 • Find dronningen hos bierne: Lær, hvordan en bidronning ser ud. 
 • Vær med til at bygge Danmarks største insekthotelkæde: Vær medbygger på et hotel eller byg dit eget og tag med hjem.
 • Hestevognskørsel: Tag en tur med hestevogn rundt på dyrskuepladsen.
 • Madaktivitet: Bag din egen pandekage, dekorer en kiks, lav mel eller duft og gæt krydderier
 • Traktorkørekort: Tag traktorkørekort på den sjove og udfordrende pedaltraktorbane.
 • Mal på trædyr: Hos Anni kan du male mange forskellige trædyr.
 • Støbe lys: Støb dit eget lys af bivoks – de bliver så flotte.
 • Klappe kæledyr: Hyg dig med kaniner, får og geder. Det er så dejligt at komme tæt på dyrene.
 • Et et væld af konkurrencer: Se ponygames - som er heftig og actionfyldt konkurrence til hest; springkonkurrencer for kalve, geder, kaniner, kæpheste og heste eller agility for æsler og kalve'

  4H området kan man ofte finde et sted i skyggen mens børnene klapper kaninerne eller deltager i en af de mange andre aktiviteter. Her er oftest lidt mere roligt end på resten af dyrskuepladsen.
Se programmet for 4H

Børnedyrskue

_DSC3768_foto_jakobvind_websize.jpg

På 4Hs børnedyrskue udstiller børn og unge deres kæledyr. På et børnedyrskue bliver dyrene ikke bedømt på deres race og udseende, men der fokuseres på udstillernes kendskab til deres dyr, som f.eks. pasning, pleje og almen viden om deres dyr. Der er også fokus på hvordan man håndterer sit dyr og viser det frem på en præsentabel måde. 

Gå en tur rundt i staldområdet og se børnenes mange flotte dyr. I 4H ringen er der hestekonkurrencer og i smådyrsringen og i kalveringen er der kaninhop, hundeagility og meget mere. Det perfekte sted at tage børnene med!

4H-området byder på et væld af oplevelser og aktiviteter, og du kan stille sulten i 4H cafeen, hvor der sælges vafler, kaffe, the, saft, familievenlig ret, pølser - fransk og dansk hotdog, øl, vand og slush ice.

Hvad er 4H?

Hvad er 4H?

I 4H giver vi børn uforglemmelige oplevelser med natur, dyr og mad. 

4H er en landsdækkende organisation med ca. 50 klubber fordelt ud over landet. Vores klubber byder på aktiviteter, der skaber selvstændige, nysgerrige og ansvarlige børn og unge.

Vi laver mad sammen. Vi dyrker haver. Vi passer dyr. Og en masse andre ting. Altid har vi fokus på vores motto ”learning by doing”, og alle børn er velkommen i 4Hs unikke fællesskab.

Læs mere på www.4h.dk

Det står 4H for

* En flittig Hånd – i 4H tror vi på, at børn og unge lærer bedre ved at arbejde konkret og praktisk.
* Et kvikt Hoved – I 4H lærer vi hele livet og gennem alle sanser ved at gøre læring til leg og leg til læring.
* Et varmt Hjerte – 4Hs aktiviteter er lokalt og nært forankrede. En aktivitet afhænger og bestemmes af de børn, unge og voksne, der deltager i aktiviteten.
* Et godt Helbred – I 4H mener vi, at et aktivt liv og gode kostvaner giver et sundt liv.

Har du spørgsmål kan du kontakte:
Aktivitetsformand Aff Hjarnø på 4086 0507
4H konsulent Dorte Kimer, telefon 87 40 87 58 – dok@4h.dk