Rundt på pladsen finder du alt fra pølsevogne til restauranter.

Her finder du vej til maden. 

Børn med pant 2.jpg

Pantindsamling på Roskilde Dyrskue til fordel for Julemærkehjemmene

For 4. år i træk samles pant til fordel for udsatte børn i Danmark og Julemærkehjemmene på Roskilde Dyrskue. Pantindsamlingen sker i et samarbejde mellem Julemærkefonden og Dansk Retursystem. De har et fælles område midt på dyrskuepladsen, hvor du kan møde de frivillige fra Julemærkefonden.

Her kan du også købe støttevarer fra Julemærkefonden og deltage i en konkurrence.

Du støtter Julemærkehjemmene når du lægger din pant i én af de mange bokse, der er opstillet overalt på Dyrskuepladsen – de er lette af få øje på, og hvis du ikke lige kan finde en, er du meget velkommen til at spørge en af de frivillige fra Julemærkefonden, der står for at samle pant alle tre dage.

”For Julemærkefonden er pantindsamlingen på Roskilde Dyrskue en unik mulighed for at gøre Julemærkehjemmene synlige og for at tale med rigtig mange mennesker. Gæsterne på Dyrskuet har taget godt imod os og vil gerne donere deres pant til os. Det er tre dejlige dage, der resulterer i et pænt støttebeløb, der bidrager til vores hjælpearbejde til gavn for udsatte børn i Danmark.”

Sidste år blev der samlet pant for 52.000 kr., og i år er målet at samle så meget pant, at beløbet kan dække et barns ophold. Derfor vil der også som noget nyt blive sat pantbokse op på campingområderne for at indsamle den pant, der genereres der.

 

Fakta:

  • Der er fem Julemærkehjem
  • Hvert år får ca. 1000 børn i alderen 7-14 år et ophold og hjælp til en frisk start
  • Et ophold varer 10 uger
  • Prisen for et barns ophold er 74.950 kr. og det er gratis for familien og hjemkommunen
  • Børnene kæmper med ensomhed, mobning og lavt selvværd – og mange har også problemer med overvægt.
  • Julemærkehjemmene har eksisteret siden 1912