Workshops

Workshop med Claus Holm

Den folkekære kok Claus Holm kommer og jonglerer med grøntsager og sætter fokus på smag kvalitet og smagsoplevelser. En workshop du ikke vil gå glip af!

Fredag og lørdag:

Kl. 14.00 – 14.45
Kl. 17.00 – 17.45

 

Claus Holm

Workshop med sensoriker - Agnes Qvortrup, Landbrug & Fødevarer

Kom og bliv klogere på de 5 grundsmage når en vaske ægte sensoriker går i køkkenet. Agnes Qvortrup er Cand.scient. i Fødevareinnovation med speciale i sensorik. Derudover har hun været smagsdommer i KU’s sensoriske panel siden 2009. Hun vil fortælle om hvordan vores sanser påvirker opfattelsen af de fødevarer vi spiser. Herigennem vil du få større forståelse af forskellen på ord som smag, lugt, aroma og flavour, samtidig med at du bliver mere bevidst om, hvorfor du har netop dine fødevarepræferencer. Efter oplægget vil hun dele smagsprøver ud som understreger den fremlagte teori.

Søndag

kl. 11.00 – 12.00

kl. 16.00 – 17.00

Foredrag

Foredrag - Sådan spiser du grønt, godt og varieret

Allerede fra små børn er 2 år anbefales det, at den mad de spiser følger kostrådene fra Fødevarestyrelsen, der siger, at vi skal spise mere planterigt og varieret. Ikke kun for vores sundheds skyld, men også for klimaets. Derfor er det vigtigt, at vi hjælper de mindste godt i gang med alt det grønne. Den smagslæring vi får som helt små, har nemlig indflydelse på vores livretter senere i livet. 

Hvis du gerne vil høre, hvordan du kan hjælpe de mindste til at komme grønt fra start, eller bare hvad der menes, når Fødevarestyrelsen anbefaler mere planterig og klimavenlig mad, så kom til mit foredrag, hvor jeg viser, at det slet ikke behøver at være svært.

Om Kirsten Mikkelsen Ravnbøl

Jeg er ernæringsspecialist i mad til de mindste og forfatter til flere bøger om mad til både små og store. Jeg er ikke kun vild med at lave mad, men også at mad skal være godt og nærende, så derfor er jeg også opskriftudvikler og siden 2022 fødevareproducent af Ma-Mam grøntsagsmos til baby fra 4 måneder. Du kan læse mere om Kirsten og hendes virke på både www.ravnbøl.dk og www.ma-mam.com

Alle dage:

10.00-10.20
13.00-13.20

Mam-Mam

Foredrag - Lav din egen mini vinmark

Du behøver ikke have en stor mark for at komme i gang med at lave din egen vin. Ryd en bid af græsplænen og sæt nogle vinstokke eller bliv medlem af et vinlaug, så er du godt på vej. Medlemmerne af foreningen Dansk Vin fortæller, hvordan du kommer i gang og hvilke sorter, der giver det bedste resultat. Det er en myte, at der ikke kan produceres god vin i Danmark, flere af de professionelle vinavlere har høstet flotte guldmedaljer ved internationale konkurrencer.

Alle dage:
12.00-12.20
16.00-16.20

Foreningen Dansk Vin

Foredrag - Surdej, hvordan og hvorfor?

Kunsten at mestre en surdej

Surdejen er for alvor blevet en del af manges hverdag, men er du endnu ikke kommet med på rejsen eller bare nysgerrig på at vide mere om surdej, kan du høre Peter Mejnertsen fra Mejnerts Mølle fortælle om, hvad en surdej er, hvordan du bruger den og hvorfor den er så god at bruge i bagværk.

Alle dage:

11.00-11.20
15.00-15.20

Mejnerts Mølle

Foredrag - Skal du med på rejsen, Fra muld til mund?

Fra muld til mund og kunsten at mestre en surdej

Kom og hør når medejer Peter Mejnertsen fortæller, hvordan Mejnerts selv står for hele værdikæden. Lige fra kernerne lægges i jorden, til de males i møllen og fra kartoflerne forspires i laden, til at de tages op af jorden samt hvordan bæredygtighed tænkes ind i alle led i produktionen.

Surdejen er for alvor blevet en del af manges hverdag, men er du endnu ikke kommet med på rejsen eller bare nysgerrig på at vide mere om surdej, kan du høre Peter Mejnertsen fra Mejnerts Mølle fortælle om, hvad en surdej er, hvordan du bruger den og hvorfor den er så god at bruge i bagværk.

Alle dage:

11.00-11.20
15.00-15.20

Mejnerts Mølle