Claus Holm AW22 Hero D

Leg med grøntsager!

Den folkekære kok, Claus Holm kommer og jonglerer med grøntsager og sætter fokus på smag kvalitet og smagsoplevelser i hans workshop i "Det aktive køkken" i Spisekammeret. Lær at lave lækker mad, med en masse skønne og smagsfulde grøntsager.

Og hvem ved, måske der er en lille overraskelse..

En workshop du ikke vil gå glip af!

Fredag og lørdag:

Kl. 14.00 – 14.45
Kl. 17.00 – 17.45

Kan du ikke vente til Claus Holm besøger Roskilde Dyrskue, eller vil lave nogle af hans lære opskrifter - så se mere på hans hjemmeside.

Madværkstedet er for alle

Sensorik - har du mad mod?

Kender du de 5 grundsmage?

I "Det aktive køkken" i Spisekammeret inviteres hele familien til at få testet og afprøvet jeres sanser når årets tema i køkkenet er ”Sensorik" - læren om smage. Her kan du være med til at lave mad ud fra de 5 smage med inspiration og god vejledning af de kulinariske rådgivere. Alle dage vil elever fra Hotel- og Restaurantskolen stå klar til at guide og vejlede.

Søndag
kl. 11.00 – 12.00
kl. 16.00 – 17.00

 

Se programmet i Spisekammeret
Hjemmebagt dyrskuebrød fra Mejnerts

Roskilde Dyrskues Bageværksted - i samarbejde med Mejnerts Mølle

Findes der noget bedre end nybagt brød? - Nej vel! Derfor vil Roskilde Dyrskue og Mejnerts Mølle gerne invitere alle børn og barnlige sjæle til vores bageværksted i Spisekammeret.

Brødet bliver bagt af økologisk, stenkværnet mel fra Mejnerts Mølle med alt det bedste fra naturens side. Mejnerts Mølle varetager selv alle processerne fra Muld til Mund og kan derfor fortælle hele historien fra kernen kommer i jorden til I står med jeres eget nybagte brød. 

Vi sår, vi høster, vi maler - du bager
Udover bagerværkstedet har du mulighed for at købe mel, brødblandinger og nybagte brød med hjem.

Hvis du vil vide mere om programmet i Spisekammeret så læs her. 

Alle dage:

Bageværksted kl. 9.00-16.30



Program i Spisekammeret
Hotdog

Lav din egen hotdog

På Gårdspladsen, som ligger midt på Dyrskuepladsen vil der stå studerende klar fra slagteriskolen, bageruddannelsen samt landbrugsskolen til at tage i mod dig. De vil guide dig igennem at få lavet din egen hotdog - helt fra bunden. 

Du skal kværne dit eget mel hos landmanden, bage brødet hos bageren lave pølsen hos slagteren og lave din egen dyppelse. Velbekomme!

Se info om Gårdspladsen
Pandekager Med Honning

Pandekagebagning

Hos Snoremark stand 252 inviteres børn til pandekage bagning i Spisekammeret. I får udleveret pandekagemiks og kan hygge med at bage jeres egen pandekager.

Alle dage:
Pandekagebagning kl. 10.00-17.00 

Program for Spisekammeret
Sensoriker (1)

Bliv klogere på de 5 grundsmage

Kom og bliv klogere på de 5 grundsmage når en vaske ægte sensoriker går i køkkenet. Agnes Qvortrup fra Landbrug Fødevare er Cand.scient. i Fødevareinnovation med speciale i sensorik. Derudover har hun været smagsdommer i KU’s sensoriske panel siden 2009. Hun vil fortælle om hvordan vores sanser påvirker opfattelsen af de fødevarer vi spiser. Herigennem vil du få større forståelse af forskellen på ord som smag, lugt, aroma og flavour, samtidig med at du bliver mere bevidst om, hvorfor du har netop dine fødevarepræferencer. Efter oplægget vil hun dele smagsprøver ud som understreger den fremlagte teori.

Søndag:
kl. 11.00 – 12.00
kl. 16.00 – 17.00