Det er landmanden selv, der byder indenfor i Smageteltet på Roskilde Dyrskue og lader gæsterne smage på dansk landbrug anno 2016.
I Smageteltet kan publikum møde kvægbonden, og høre ham fortælle om sine dyr og om kødets kvaliteter, imens han steger bøffen, der serveres for publikum eller mølleren der fortæller om melet og imens du smager på brødet.
Smageteltet har åbent alle dage og prisen afhænger af smagningen. Tilmelding foregår i Smageteltet der ligger på Gårdspladsen for Høns og Grise (tæt på hovedindgangen)
Fredag:
Kl. 16.00: Økomølleriet Kragegårdenb: Pandekager med ramsløg. Pris: 50 kr.
Kl. 18.00: Smagning af sjællandske vine v. vinbonde Jean Becker. Pris: 100 kr.
Kl. 18.30: Smagning af sjællandske vine v. vinbonde Jean Becker. Pris: 100 kr.
Kl. 19.00: Smagning af sjællandske vine v. vinbonde Jean Becker. Pris: 100 kr.
Lørdag:
Kl. 10.00: Hjemmelavet is af Hvedegaardens egen mælk. Pris: 25 kr.
Kl. 12.00: Smagning af danske oksekødsracer, ved Jens fra Slagteren på Kultorvet. Pris: 50 kr.
Kl. 13.00: Vejen frem til et godt surdejsrugbrød, ved Det Gyldne Brød. Pris: 25 kr.
Kl. 14.00: Mejnerts Mølle
Kl. 16.00: Bondegårdens Økologi, smag på Limousinekød. Pris 25 kr.
Kl. 17.00: Pølsesmagning af Angus-kvæg. Pris: 25 kr.
Kl. 18.00: Smagning af sjællandske vine v. vinbonde Jean Becker. Pris: 100 kr.
Kl. 18.30: Smagning af sjællandske vine v. vinbonde Jean Becker. Pris: 100 kr.
Kl. 19.00: Smagning af sjællandske vine v. vinbonde Jean Becker. Pris: 100 kr.
Kl. 19.30: Smagning af sjællandske vine v. vinbonde Jean Becker. Pris: 100 kr.
Søndag
Kl. 12.00: Bangs Hønniker og Elmely Kro.
Kl. 14.00: Hjemmelavet is af Hvedegaardens egen mælk. Pris: 25 kr.
Kl. 14.30: Vejen frem til et godt surdejsrugbrød, ved Det Gyldne Brød. Pris: 25 kr.
Kl. 15.00: Pølsesmagning af Angus-kvæg. Pris: 25 kr.