Kongeligt besøg på Roskilde Dyrskue

Det er i år 50 år siden, at Roskilde Dyrskue første gang blev afholdt på Dyrskuepladsen i det sydlige Roskilde. Dengang i 1969 var der kongeligt besøg – og det er der også i år!

H.K.H. Kronprinsessen vil være at finde på Dyrskuepladsen 31. maj til åbningen af jubilæumsdyrskuet. Efter åbningen vil Kronprinsessen besøge forskellige områder på Dyrskuepladsen med fokus på formidling og oplevelser for børn og voksne.

”Vi glæder os til at vise Kronprinsessen rundt på årets jubilæumsdyrskue, hvor hun skal se nærmere på de mange familieoplevelser, vi tilbyder vores gæster”, siger sekretariatschef for Roskilde Dyrskue Charlotte Frimer Petersen.

Det er mere end 10 år siden, at der sidst har været royalt besøg på Dyrskuepladsen, og det var faktisk også H.K.H Kronprinsessen som dengang besøgte Roskilde Dyrskue.

Årets kongelige tilstedeværelse er også en fin hilsen til det kongelige besøg på Dyrskuepladsen for 50 år siden, hvor Kong Fredrik 9. og Dronning Ingrid var med til at fejre dyrskuets nye faste plads 14. juni 1969 (blot en uge efter H.K.H. Prins Joachims fødsel 7. juni 1969). Før 1969 blev dyrskuet afholdt på forskellige steder på Sjælland, bl.a. Bellahøj og Ringsted.